اگر تاریخ را ورق بزنیم و به چند دهه پیش برگردیم، اگر ذهن‌مان را به تاریخ بسپاریم و بخواهیم اصل و ریشه و محبت خودمان را پیدا کنیم ، می بینیم رنگ زندگی مان پُر از ایمان و شهادت و از خودگذشتگی بوده است، رنگ و بوی استبداد ستیزی، مقاومت، عدالت خواهی و استقامت، آگاهی و شجاعت می داد.

 

در تاریخ ایران زمین، روزهای تاریخ ساز و پرشکوه کم نبودند و نیستند و یکی از این روزهای ماندگار روز دانشجو است.

 

اصلا ریشه موجودیت، پیدایش و نامگذاری ۱۶ آذر، روز دانشجو و جنبش دانشجویی، شعور سیاسی، ایمان، خِرد جمعی، استکبار ستیزی و عدالت خواهی این قشر بوده است.

 

دانشجویان سراسر کشور در روز دانشجو با حرکت سیاسی و فهم انقلابی، عجین و شناخته شده اند.

 

اما جسارت و شجاعت دانشجویان را نباید فقط و فقط در حوزه سیاست دانست و یا آنان را در این وادی محدود کرد.

 

دانشجویان موتور محرک حوزه علم و فناوری کشور بوده و دانشگاه نیز نقش بنیادی این حرکت را برعهده دارد.

 

از سوی دیگر برخی از اساتید و روسای دانشگاه‌ها به جای آنکه بیشتر به فکر حفظ جایگاه و کسب منافع شخصی باشند، باید این مغز متفکر جامعه را با کارهای جمعی و مهارت‌های مطلوب مدیریتی، اقتصادی، صنعتی، تولیدی، اجتماعی، فرهنگی، رسانه‌ای و… و حتی کسب مهارت روش تدریس آشنا کنند.

 

در عالم سیاست نیز، دانشجو نباید فریادزن گروه‌های خاص سیاسی و حتی سیاست مداران باشد، دانشجو باید با تحقیق، پژوهش، بررسی و تفکر برگرفته از ایمان و عدالت حضرت علی (ع)، هوشمندانه و با شهامت مطالبه‌گری کند.

 

جریانات سیاسی و سیاستمداران و مسئولین کشور بدانند، دانشگاه جولانگاه تفکرات سیاست بازان نبوده و دانشجو طفل ساده‌ایی نیست که اسیر شعارهای رنگارنگ اما پوچ و بی اساس گروه‌های سیاسی باشد بلکه دانشگاه محل تولید فکر، اندیشه، نقد و ارایه راهکارهای نوین در جهت ارتقای سطح علم و دانش است.

 

باتوجه به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی)؛ این جوانان ما، شما دانشجویان؛ چه دختر، چه پسر و حتی دانش‌آموزان، باید بر روی ریزترین پدیده‌های سیاسی دنیا فکر و تحلیل کنند.

 

ایشان در ادامه به اهمیت نقش دانشگاه‌ها اشاره می کنند و می فرمایند: دانشگاه باید بتواند یک جنبش نرم‌افزاری همه‌جانبه و عمیق در اختیار این کشور و این ملت بگذارد تا کسانی که اهل کار و تلاش هستند، با پیشنهادها و با قالب‌ها و نوآوریهای علمی داخلی بتوانند بنای حقیقی یک جامعه آباد و عادلانه مبتنی بر تفکرات و ارزشهای اسلامی را بالا ببرند.

 

همچنین در جنگ نرم، شما جوان‌های دانشجو، افسران جوان این جبهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌اید، افسران جوانی که همیشه در صحنه جنگ نرم هستید؛ هم به دستور عمل می‌کنید، هم صحنه را درست می‌‌‌‌‌‌‌‌‌بینید؛ هم با جسم  و جان خود صحنه را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌آزماید.

 

شخصا به عنوان فردی که بیش از دو دهه در حوزه رسانه فعالیت داشتم نیز معتقدم که دانشجویان همیشه نشان داده‌اند سهم ارزنده‌ایی در شکوفایی زیرساخت‌های صنعتی، علمی، فرهنگی، هنری، اقتصادی، سیاسی، ورزشی و … به خصوص در عرصه سواد رسانه‌ای این آب و خاک داشته، دارند و خواهند داشت.

 

در پایان نیز باید یادآور شوم که انتظار دانشجویان از اساتید و روسای دانشگاه‌ها تغییر مرزهای علم و دانش با همدلی و کشف استعدادهای این قشر حساس و آینده ساز است.

 

به قلم : امیرحسین رحیمی / مجری و کارشناس رسانه