همانا در خلقت آسمانها و زمین و رفت و آمد شب و روز و کشتیها که به روی آب برای انتفاع خلق در حرکتند و بارانی که خدا از بالا فرو میفرستاد تا به وسیله آن زمین را بعد از مردن، زنده گرداند و سبز و خرم کند و نیز در برانگیختن «انواع حیوانات» در زمین و در وزیدن بادها به هر طرف و در خلقت ابر که میان زمین و آسمان مسخر است و به اراده خدا در حرکت است، در همه این امور برای عاقلان ادلهای واضح بر علم و قدرت و حکمت و رحمت آفریننده وجود دارد ( سوره بقره آیه ۱۶۴ )
به گزارش رادیوکوهنورد ؛ اخیرا فیلم کوتاهی در شبکه های مجازی منتشر شده که به پیوست این مطلب می باشد فردی آگاهانه در کمال خونسردی و آسایش و رفاه کامل همانند توپ فوتبال گربه ای را به دروازه آخرت شوت می کند و فردی دیگر بدون توجه به مسائل انسانی و محیط زیست با خوشحالی از حرکت رفیقش قهقه می زند .
با انتشار این فیلم موج گسترده ای از اعتراضات مردم ، اصحاب رسانه ، کوهنوردان ، دوستداران محیط زیست ، علیه این اقدام به راه افتاد .
نمایندگان اعضای انجمن های حمایت از حیوانات و معترضان به موضوع حیوان آزاری در پی سکوت مسئولین کشور انتقاد کرده و سکوت مسئولین را در آستانه انتخابات غیرانسانی و غیراخلاقی دانستند و تاکید کردند که باید از چنین حوادث غیر انسانی جلوگیری شود و از تکرار آن دولت ، مجلس و قوه قضائیه هرچه سریعتر اقدامات فوری خود را در مبارزه با حیوان آزاری انجام دهند .
حیوانآزاری یکی از انواع بداخلاقی اجتماعی و بزهکاری است . در این زمینه میتوان به آزار و اذیت حیوانات شهری به دست بزرگسالان حتی با تشویق آنان به دست کودکان نیز اشاره کرد .
بسیاری از کشورهای اروپایی حیوان آزاری را فی نفسه یک جرم قضایی میدانند اما متاسفانه در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پنجمین شورای شهر و روستا هنوز هیچ یک از اصحاب رسانه ، مراجع تقلید ، علما ، روحانیون ، احزاب ، روسای جمهور ، وزرا ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ، شورای شهر و روستا ، که بعضی از همین مسئولین از منتقدان سرسخت دولت تدبیر و امید نیز هستند در خصوص حیوان آزاری در خطبه های نمازجمعه و سخنرانی ها و قوانین صریح نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، در حمایت از حیوانات و محیط بانان ، حیوان آزاری را که همانند اسید پاشی است مسئله روز نمی دانند و حیوان آزاری را نیز به عنوان یک جرم نمی شناسند .
در ماده ۶۸۰ قانون مجازات اسلامی فقط آمده است هر کس برخلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده کند ، به حبس از دو تا ده سال محکوم خواهد شد و همچنین در ماده ۶٧٩ قانون مجازات اسلامی این قانون میخوانیم : هرکس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلالگوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند ، به حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصدهزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد .
در صورتی که در ماده ٢٧٩ قانون مجازات اسلامی و بند ( ش ) ماده یک آیین نامه اجرایی قانون مجازات اسلامی فرد اسیدپاش را محارب و مفسد فیالارض دانسته و مجازاتش اعدام درنظر گرفته است .
در سالهای اخیر فعالیتهای هنجار شکنی را شاهدش بودیم که بالافاصله حتی بدون واکنش صریح مردم جرم محسوب شده و با متخلفین برخورد جدی گردیده است .
آیا این یک ادعا نیست که بعضی از ما مسئولین خود مدافع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و محیط زیست می دانم و آشکارا نیز این را اعلام می کنیم ؟
در اینجا است که می بایست سرخود را در مقابل خداوند کریم و بخشنده تعظیم کنیم و دست بر آسمان بگشائیم و بگوئیم سپاس بی کران آفریننده جهان را ، خالق کوه و طبیعت و آسمان و زمین را ، خالق جانداران و موجودات زنده و بی جان هستی را ، او که انسان را با تمام کرامات خود آفرید و بر سایر مخلوقات برتریش ، از حیوان به گونه ای و از فرشته به گونه ای دیگر انسان را آفرید ، رزاق هستی بخشی ما انسانها است و حیوانات را در مسیر تکامل بشریت در اختیار ما انسانها قرار داد ، گاهی برای تذکر ، گاهی برای انذار و گاهی برای ترغیب ما به سمت علم و عمل ، حیوانات را به گونه های مختلف در قرآن ، تورات ، انجیل به تصویر کشیده است .
اما میزان عظمت بی کرانه خالق هستی کجا است و اندیشه مخلوق کوچک ما انسانها و آزار دهنده حیوانات در عصر دنیای تکنولوژی کجا است ؟
حیوان آزاری از نمونههای بارز مشکلات روانی است و انسان سالم از آزاردادن جانوران هیچ گاه خوشحال نمیشود و برخی از متخلفان نیز نیاز به درمان و مراقبت مداوم دارند .
بسیاری از قاتلهای سریالی در ایران و جهان و حتی به نقل از کارشناسان مسائل سیاسی گروه های تروریستی همانند داعش سابقه طولانی در حیوان آزاری داشته اند . این قضیه به طور مستند برای همه ما ثابت شده است ؛ فردی که حیوان آزاری میکند ، نه تنها برای حیات وحش و حیوانات بلکه برای ما نسانها نیز بسیار بسیارخطرناک تر گروه های تروریستی است .
زمانی که برخی از حوادث سال ۱۳۹۵ را مرور می کنیم می بینیم که اغلب آنان در رفاه و آسایش بوده اند اما با مشکلات روانی عدیده ای دست و پنجه نرم می کردند و نیز گاهی در نقش قاتل یا قاچاقچی به مردم معرفی می شده اند .
حوادثی از جمله :
ـ شکنجه و به دار آویختن یک بزمجه در شهرستان برخوار و میمه
ـ سگکشی با اسید در شیراز
ـ جانورآزاری در کُردکوی
ـ رنگ کردن سگ برای گرفتن سلفی
ـ جانورآزاری در شهرستان میناب
ـ عمل های زیبایی حیوانات در کلینیک های دام پزشکی
ـ و …
در سال های اخیر در ایالات متحده آمریکا بیتوجهی و غفلت ، شکنجه و آزار آگاهانه ، آزار و اذیت منظم حیوانات مانند مسابقه جنگ میان آنها چون جنگ خروسها یا نزاع سگها ، و همچنین سوء استفاده جنسی از حیوانات و کشتن بیدلیل آنها مصادیق جرم حیوان آزاری است . در سال ۲۰۱۶ پلیس فدرال آمریکا اعلام کرد که از این پس جرم حیوان آزاری در رده جرایم مهم کشور قرار میگیرد و به آن رسیدگی خواهد شد .
در روایات شنیده ایم که روزی حضرت عیسی (ع) همراه یارانش از محلی می گذشتند ، سگ مرده ای را دیدند که در گوشه ای افتاده و بوی گند و زننده اش همه جا را پر کرده بود .
یاران به حضرت گفتند :
چه قدر این سگ بد بو است !
حضرت عیسی (ع) برای آن که به آنها یاد بدهد که در کنار عیب ها خوبی ها را نیز ببینند فرمود :
چه قدر دندان های این سگ سفید است .
پیامبران و چهارده معصوم (علیها السلام) نیز در خصوص محبت و مهرورزی به حیوانات سفارشات زیادی داشته اند .
پروفسور حسین باهر بنیانگذار مکتب رفتار شناسی در جهان در خصوص حیوان آزاری های اخیر به خبرنگار رادیوکوهنورد گفت : در بررسی سوابق افراد مجرم و جنایتکار که مبتلایان به شخصیت های ضد اجتماعی هستند ، عموماً سابقه آزار جانوران وجود دارد .
این استاد دانشگاه یادآور شد : باید بدانیم که کره زمین متعلق به همه ما می باشد و همه ما انسانها ، حیوانات ، حشرات ، گیاهان ، میکروبها و … برای حیات درآن حق زیستن داریم و از جانب خداوند اجازه نداریم موجود زنده یا بی جانی را از حیاط سلب یا مورد اذیت و آزار قرار دهیم .
مغز سوم فیزیک جهان حیوان آزاری در طبقه بندی خود بسیار شبیه به کودک آزاری می داند و می گوید : حیوان آزاری در طبقه بندی خود بسیار شبیه به کودک آزاری است و به دو شکل فعال و منفعل دیده می شود که در شکل فعال ازحیوان آزاری فرد حیوان آزار ، آگاهانه و عامدانه حیوان را اذیت می کند تا فورا در حیوان ایجاد درد و رنج نماید و از آن لذت ببرد و در شکل منفعل از حیوان آزاری فرد حیوان آزار ، منفعلانه و با غفلت کردن در نگهداری از حیوان باعث ایجاد رنج دراز مدت در وی می شود .
پروفسور حسین باهر معتقد است : مهمترین انگیزه های فرد حیوان آزار از حیوان آزاری را می توان بر دلایل زیر شمرد :
ـ فرد حیوان آزار ، از آزار و شکنجه حیوان و شوکه شدن مردم خوشحال و تفریح می کند .
ـ با شکنجه حیوان نوعی حس برتری ، قدرت و غرور به او دست می دهد .
ـ بسیاری از حیوان آزارها قبلا به همین شکل توسط دیگران شکنجه می شدند .
ـ خصومت های شخص خود را با شکنجه حیوان فرد تلافی می کنند و آرام می شوند .
ـ وقتی فرد می خواهد به اصطلاح با حیوان آزاری روحیه ضعیف خود را شاداب کند .
ـ حیوان آزاری را از سوی والدین یا فامیل ، آشنا و دوست دیده اند .
در این راستا محمداسماعیل سعیدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مجلس در چهارم اسفندماه ۱۳۹۴ در خصوص لزوم تدوین قانون حمایت از حیوانات بیسرپرست و جلوگیری از حیوان آزاری، گفت: حمایت از حیوانات بنا به توصیههای شرع مقدس ضروری است همچنانکه در دین مقدس اسلام تکالیفی در خصوص حمایت از حیوانات مطرح شده لذا نباید حیوانات را به اتهام بیسرپرستی یا ولگرد بودن مورد آزار و اذیت قرار داد
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ساماندهی وضعیت این حیوانات و جلوگیری از آزار و اذیت آنها با پیشنهاد تدوین ماده واحده قانون حمایت از حیوانات در هیئت دولت محقق خواهد شد و البته در این خصوص ورود سازمانهای مردم نهاد هم برای حمایت از حیوانات لازم است .
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز گفت : به رغم عدم مسئولیت قانونی در خصوص حیوانات بی سرپرست به ویژه در شهرها به خاطر حساسیتها و مطالبه عمومی ، از ارائه ماده واحده قانونی به هیئت دولت به منظور جلوگیری از آزار و اذیت حیوانات خبر داد .
از آن رو که همچنان عموم مردم شاهد این گونه حوادث در گوشه کنار شهرشان هستند و بعضی از وقتها کلیپ ها و فیلم هایی نیز منتشر می شود می توان نتیجه گرفت که در این امر قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی بسیار کوتاهی کرده اند و هیچ تلاشی صورت نگرفته است .
در مذهب شیعه ، سنت ، مسیحی ، درباره دفاع از حیوانات و حمایت از آنها نیز سفارشاتی شده است که بیانگر اهمیت شاخص جایگاه حیوانات در زندگی انسان ها است ؛ به گونه اى که سفارش در رعایت آن توجه به مهربانی و در نظر گرفتن حقوق و توجه به موجودات زنده و غیرزنده را در هیچ حالى فراموش نکرده است .
حال ما انسانهای امروز و متمدن که ادعاهای بسیار داریم چگونه در خصوص مقابله با حیوان آزاری سخن نمی گوئیم و در نهایت اگر از این حادثه و حوادث دیگری که باز هم شاهدش خواهیم بود فقط ناراحت می شویم و عکس العملی را نشان نخواهیم داد .
ما امروز با هم به گوشه ای از مباحث حیوان آزاری در ایران پرداخته ایم و با جواب به سوالاتی که از خود و شما پرسیده ایم می توان راهکارهای مناسب و منطقی و قاطعانه ای را برای پیشگیری و ریشه کن کردن این پدیده ها در ایران بود و آن را به جهان صادر کرد :
۱ در هر ساعت در دنیا چند حیوان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و در ایران چند حیوان ؟
۲ چرا روسای دولت های جمهوری اسلامی ایران ، قوه قضائیه ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکنون هیچ قانون صریحی را برای مقابله با این بحران و پدیده حیوان آزاری در ایران اسلامی مصوب نکرده اند ؟
۳ مگر رسول اکرم (ص) نفرموده اند که هرگونه آزار و اذیت حیوانات امری شیطانی است ، چرا بر اساس ماده ٢٧٩ قانون مجازات اسلامی و بند ( ش ) ماده یک آیین نامه اجرایی قانون مجازات اسلامی که فرد اسیدپاش را محارب و مفسد فیالارض دانسته و مجازاتش اعدام درنظر گرفته شده است فرد آزار دهنده حیوانات نیز جرمش را قاطعانه اعدام در نظر نمی گیریم تا دیگر شاهد حیوان آزاری در تاریخ ایران نباشیم ؟
۴ چرا قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی قدرت اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست را همانند کودکی دست بسته به اعماق متخلفین محیط زیست رها کرده اند ؟
۵ آیا یک فرد حیوان آزار بیمار است یا مجرم ؟ آیا طبق نظر علمی پزشکان یک فرد حیوان آزار بهبود پیدا می کند یا همانند اعضای گروه های تروریستی داعش و سیار گروه های این چنین هیچ گاه قابل بهبود نخواهند بود ؟
کد خبر : ۹۵۱۱۲۸۱
نویسنده : امیرحسین رحیمی / ۹۵۰۵۱۰۲
[aparat id=”nRpPQ”]
آدرس لینک خبر در تلگرام :
https://telegram.me/radiokuhnavard/745
تعداد بازدید کنندگان خبر در تلگرام : ۵۲۶۶ نفر
فرم تماس