نقشه حذف خبرنگاران البرزی در سفر رئیسجمهور به کرج چه بود؟
البرز – به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رادیوکوهنورد از استان البرز ؛ سفر دیروز دکتر مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، به استان البرز و شهرستان کرج، نه تنها از نظر محتوایی حائز اهمیت بود، بلکه از نظر رسانهای نیز حامل پیامها و علامتهایی بود که اگر نادیده گرفته شوند، نه تنها به اعتماد عمومی لطمه خواهد زد، بلکه جایگاه رسانههای محلی را به مراتب تضعیفتر از گذشته خواهد کرد.
در میان همه حواشی این سفر، یک نکته بیش از همه توجه اهالی رسانه و افکار عمومی را به خود جلب کرد: عدم حضور خبرنگاران البرزی در برنامههای رئیس دولت وفاق ملی.
جای پرسش است که چگونه ممکن است رئیسجمهور به استانی سفر کند، آن هم با هدف ارتباط مستقیم با مردم، بررسی مسائل منطقهای و شنیدن صدای مردم، اما در این میان رسانههای استانی که زبان گویای شهروندان البرزی هستند، اساساً نادیده گرفته شوند؟!
آیا این حذف اتفاقی بود؟ یا بخشی از یک تصمیم از پیشتعیینشده؟
طبق اطلاعات به دست آمده، با وجود پیگیریهای مستمر و دفاع تمامقد استاندار و همچنین روابط عمومی استانداری البرز از جایگاه و حضور رسانههای این استان، تصمیم نهایی توسط شورای اطلاعرسانی دولت وفاق ملی به گونهای اتخاذ شد که درِ پوشش رسانهای این سفر به روی خبرنگاران البرزی بسته شد. این تصمیم، اگرچه در ظاهر به سادگی یک انتخاب رسانهای جلوه میکند، اما در باطن، حذفی بیسابقه و نگرانکننده خبرنگاران البرزی از صحنه رسانهای استانی و کشوری است.
اگر اعتماد ندارید، پس به چه کسی اعتماد دارید؟
دولتها زمانی موفقاند که با مردم سخن بگویند، شفاف باشند، نقد را بپذیرند و رسانه را مزاحم خود و افکار دولتشان ندانند.
اگر رسانههای محلی را حذف میکنید، پس به چه کسی اعتماد دارید؟ آیا خبرنگاران تهران نشین یا رسانههای گلچینشده ملی همچون صداوسیما میتوانند درد مردم استان البرز را آنطور که شهروندانش میفهمند روایت کنند؟
مگر نه اینکه فلسفه وجودی خبرنگاران محلی، نزدیکی او به بطن مسائل، ارتباط بیواسطه با مردم و درک عمیق از واقعیتهای موجود در شهر و استانش است؟
نه صرفا یک بیاحترامی؛ بلکه تحقیر ظرفیت رسانهای استان البرز
این اتفاق صرفا بیاحترامی به خبرنگاران و رسانههای استان البرز نبود، بلکه منزلت تمامی رسانههای استان البرز تضعیف شد که سالهاست در بزنگاههای ملی و محلی، شانه به شانه مردم ایستادهاند. رسانههایی که در بحرانها، انتخابات، حوادث طبیعی، مطالبهگریها و افتخارآفرینیهای این استان همیشه حاضر بودهاند.
اعتماد شهید رئیسی، به رسانههای محلی، حلقه مفقود شده دولت وفاق ملی
در سفرهای استانی رئیس دولت سیزدهم، خبرنگاران بومی همیشه در متن برنامهها حضور داشتند و روایت اول را از دل همان شهرها به گوش مردم استان و ایران میرساندند. کاش این نگاه مردمی و اعتماد به رسانههای محلی، در دولت چهاردهم، دولت وفاق ملی نیز استمرار مییافت؛ نه اینکه صدای یک استان، در حضور رئیسجمهورش خاموش شود.
چه کسی پاسخگوست؟
شورای اطلاعرسانی دولت باید پاسخگو باشد. اگر تصمیم بر این بوده که هیچ رسانهای از استان البرز در سفر حضور نداشته باشد، باید علت آن به صورت شفاف به مردم و اهالی رسانه این استان توضیح داده شود. اگر بیاعتمادی در میان بوده، دلیل آن چیست؟ اگر ناهماهنگی یا فشارهای بیرونی موجب این حذف شده، مردم حق دارند بدانند.
البرز بیصدا نمیماند
در نهایت باید گفت: البرز ساکت نخواهد ماند. رسانههای این استان، اگرچه در این سفر نادیده گرفته شدند، اما همچنان با قدرت قلم و صدای مردم، روایتگر خواهند ماند. حذف از یک صحنه، به معنای حذف از میدان نیست. امروز صدای خبرنگاران البرزی از همین خطوط و یادداشتها شنیده میشود؛ اما اگر چنین روندهایی در کشور تکرار شود، باید به جد نگران آینده ارتباط دولت چهاردهم، دولت وفاق ملی با جامعه بود.
دولت مردمی سیزدهم صدای رسانههای استانها را شنید، اما دولت وفاق ملی چهاردهم؟
در این میان، جای خالی نگاه و رویکرد دولت سیزدهم بیش از هر زمان دیگری احساس میشود. شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی، با تمام انتقاداتی که دولت چهاردهم به او وارد ساخت، هیچگاه رسانههای محلی و استانی را حذف نکرد. او بهخوبی دریافته بود که رسانههای بومی نه تنها تریبون مردم، بلکه چشم و گوش تمامی دولتها در مناطق مختلف کشور هستند.
دولت مردمی شهید رئیسی، رسانههای محلی را مزاحم نمیدید، بلکه آنها را بازوی اطلاعرسانی عدالتمحور میدانست؛ رسانههایی که درد دل مردم استانشان را میدانند. حال آنکه در اولین سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم، دولت وفاق ملی به استان البرز، همین رسانهها نادیده گرفته شدند؛ گویی اعتماد جای خود را به انحصار داده است.
به قلم : امیرحسین رحیمی / مجری و کارشناس رسانه
فرم تماس