قزوین – به گزارش خبرنگار پایگاه خبری رادیو کوهنورد از استان قزوین؛ به مناسبت روز جهانی کوهستان، همایش اهدای نشان ملی سیمرغ کوههای ایران با حضور چهره های ارزشمند ملی همنورد محمود سخت باز مدرس دوره راهنمایان طبیعت گردی، همنورد حسین نظر دبیر پروژه سیمرغ کوههای ایران، همنورد محمد اسدی چهره ملی کوهنوردی ایران، عباس علایی مقدم مدیرکل ورزش و جوانان ، قاسم اللهیاری و ولی چگینی از اعضای شورای اسلامی شهر و همچنین شاهین اسعدی رئیس هیات کوهنوردی استان قزوین در سالن فرهنگسرای هشت بهشت این استان برگزار شد.
قاسم اللهیاری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: کوهنوردان انسانهایی با روح بلند که با انگیزه بالا قله های مرتفع را صعود می کنند
وی افزود: کوهنوردان افراد گمنامی هستند که با روحیه ای مثال زدنی حتی در حوادث و بحران ها، داوطلبانه در کنار امدادگران جمعیت هلال احمر قرار می گیرند تا نجات بخش جان انسانها باشند و این روحیه فداکاری که بدون هرگونه توقعی دیده می شود برای مردم و مسئولین الگو و ارزشمند است.
این عضو شورا بیان کرد: حس مسئولیت پذیری کوهنوردان جای خرسندی دارد و باید این روحیه در جامعه نیز نهادینه شود تا بتوانیم به کمک دیگران رفته و حرکتی ارزشمند را ثبت و ضبط کنیم.
وی گفت: متاسفانه زیرساخت های خوبی در رشته کوهنوردی و صعودهای ورزشی نداریم و بودجه شهرداری قزوین نیز کفاف حمایت های مناسب از این رشته را نمی دهد اما در حد توان در پشتیبانی از این ورزش و توسعه آن تلاش خواهیم کرد.
اللهیاری اضافه کرد: در توسعه ورزش های همگانی، ورزش های پایه و فعالیتهایی که به سلامت شهروندان کمک میکند نگاه تعاملی و همکاری داریم و امیدواریم در اعتلای این ورزش بتوانیم موثر باشیم.
در ادامه همنورد شاهین اسعدی رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان قزوین در این همایش گفت: اجرای پروژه سیمرغ و سفر به قله های رفیع ایران و مستندسازی آنها کار بسیار سخت و پرمخاطره ای است که به نظر می رسد فدراسیون باید به این امر مهم بیشتر اهمیت دهد و برای ارتقای جایگاه این طرح، همت کند.
رئیس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان قزوین یادآور شد: متاسفانه گاهی اوقات دریافت کنندگان مدال سیمرغ، پس از اجرای این طرح، ورزش کوهنوردی را رها می کنند و فدراسیون و هیات ها می بایست از این کوهنوردان مدال آور حمایت کنند تا عمر ورزش کوهنوردی در آنان بعد از گرفتن مدال سیمرغ به پایان نرسد.
توسعه اکوتوریسم بهترین صنعت برای کارآفرینی و رونق اقتصاد است
در ادامه این همایش همنورد محمود سخت باز مدرس دوره راهنمایان طبیعت گردی تاکید کرد: با توسعه اکوتوریسم و آموزش های تخصصی می توانیم به رونق اقتصاد مناطق و اشتغال آفرینی کمک کنیم.
وی افزود: باید آموزش های طبیعت گردی و کوهنوردی را توسعه دهیم تا با حضور دوستداران ورزش کوهنوردی به کوهستان و طبیعت، شاهد تخریب محیط زیست کوهستان و طبیعت نباشیم.
سخت باز تصریح کرد: هر کوهنورد یا هر کوهرو در کوهستان و طبیعت، باید غرور خود را در شهر رها کنند و سپس به میدان طبیعت و کوهستان گام بر دارند زیرا غرور دانستن باعث بروز حوادث کوهستان برای خود و آیندگان می شود.
این پیشکسوت کوهنوردی اظهار داشت: برای طبیعت گردی در ایران با کمک دوستداران طبیعت و علاقه مندان به این حوزه، تورهای اکوتوریسم راه انداخته ایم اما در اکوتوریسم داشتن مهارت و آموزش های تخصصی اهمیت مضاعفی دارد.
وی یادآور شد: هر وقت حال خوبی ندارید فقط کافی است به طبیعت نگاه کنید پس باید بدانیم در طبیعت چیزی جز رد پا و عکس های یادگاری نباید باقی نگذاریم و بجز وقت و زمان هیچ چیزی را در طبیعت نکشید تا این نعمت برای آیندگان نیز باقی بماند.
مدرس دوره راهنمایان طبیعت گردی در ادامه سخنانش گفت: داشتن مهارتهایی چون اقامت های شبانه در کوهستان، طبیعت و برپا کردن چادر و نقشه خوانی، مهم است تا از طبیعت گردی لذت ببرید.
این پیشکسوت کوهنورد اظهار داشت: استفاده از ابزارهای کوهنوردی نیز بسیار ضروری است تا این ورزش تخصصی برای همگان جذاب و با نشاط و بدون حادثه باشد.
وی در پایان بیان کرد: رشته ورزشی کوهنوردی و صعودهای ورزشی و صنعت گردشگری تمام شدنی نیست و با توسعه آن می توانیم ضمن ایجاد اشتغال به اقتصاد، به این صنعت نیز کمک کنیم.
نشان سیمرغ فقط به کوهنوردان شاخص کشور اهدا می شود
همنورد حسین نظر دبیر پروژه سیمرغ کوههای ایران نیز در ادامه این همایش گفت: با وجود قهرمانان بسیار خوبی که استان قزوین دارد پروژه سیمرغ یک طرح گسترده است که توانسته در این خطه نیز پیاده شود.
دبیر پروژه سیمرغ کوههای ایران افزود: از این پس نشان سیمرغ به کوهنوردان شاخصی که با صعود به ۳۱ قله، دوره های مقدماتی کوهپیمایی، سنگنوردی، غارنوردی، برف و یخ و … را با موفقیت سپری کنند اهدا می شود.
وی گفت: قصد داریم این طرح را در هر استان به صورت مستقل برگزار کنیم و نشان های سیمرغ کوههای ایران را به ورزشکاران شاخص آن استان اهدا نمائیم.
همنورد حسین نظر تصریح کرد: این طرح در سال ۱۳۹۵ شکل گرفت و دو سال بعد، این طرح با حضور ۹۷ نفر برگزار شد و در سال ۱۳۹۸ نیز نشان سیمرغ به ۱۲۰ نفر تعلق گرفت و در سال ۱۳۹۹ نیز این طرح با حضور ۹۰ نفر و در سال گذشته (۱۴۰۰) با حضور ۱۲۰ نفر برگزار شد.
این هیمالیانورد بیان کرد : خوشبختانه امسال هم در طرح سیمرغ تعداد ۱۵ کوهنورد شاخص استان قزوین و یکی از جوانترین ورزشکاران این رشته از این استان توانسته اند نشان سیمرغ را دریافت کنند و این افتخار بیانگر استعدادهای خوب ورزشی در این رشته و جایگاه استان قزوین در کوهنوردی است.
همنورد حسین نظر در پایان گفت: طرح سیمرغ در واقع صعود افراد به ۳۱ قله شاخص ۳۱ استان کشور است و همنوردانی که این تعداد صعود را در پرونده ورزشی خود ثبت کنند و هشت دوره مقدماتی شامل امداد و نجات، مسائل حقوقی، یخ و برف، سنگنوردی، محیط زیست، بهداشت و سنگنوردی پیشرفته را با موفقیت سپری کنند می توانند این نشان را دریافت کنند.
در پایان این همایش ۱۵کوهنورد قزوینی نشان سیمرغ دریافت کردند.
حبیب الله راستاد، اصغر صادقینیا، قربان طاهرخانی، محمد حسین اینانلو، محمد تحقیقی، بهزاد فخیمی، منیره سادات حسینی، زهرا محمدی گرمارودی، شهین بابا شاهوردی، محمدرضا کشتکار، مهدی درزی رامندی، شاهین جلیلوند، نیما حاجی آقاسی، بهرام نیشابوری و جوانترین کوهنورد امیرعباس آذربایجانی به دریافت نشان سیمرغ کوههای ایران مفتخر شدند.
همچنین از زحمات دکتر نیکونام ریاست سابق هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان قزوین تقدیر و احکام روسای جدید شهرستان های بوئین زهرا، آبیک، الوند، تاکستان ابلاغ و همچنین همنورد کاظم حاج حسنی از سوی رئیس جدید این هیات به سمت دبیر هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان قزوین به مدت ۴ سال منصوب شد.
خبرنگار : سیده سبا حسینی